Johnny Jansen wil dat iedereen bij SC Heerenveen eerst naar zichzelf kijkt

SC Heerenveen-trainer Johnny Jansen. FOTO ANP

Wil SC Heerenveen de negatieve reeks waarin de club momenteel zit doorbreken, dan is het belangrijk dat ieder individu eerst kritisch naar zichzelf kijkt.

Dat was de boodschap van Johnny Jansen, in aanloop naar de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo, zondag om 14.30 uur in Limburg. ,,Ik vind dat je altijd eerst naar jezelf moet kijken”, aldus Jansen. ,,Hoe heb ik mijn taak uitgevoerd? Daar begint het allemaal mee. En daarin kunnen we – dat geldt voor iedereen – momenteel wel een aantal dingen beter doen.”

Heerenveen wacht al negen wedstrijden op een overwinning. De ploeg van Jansen staat nog in het linkerrijtje, maar daarmee is alles wel gezegd. De marges met de clubs daaronder zijn klein. ,,Natuurlijk hebben we onze zorgen”, erkende Jansen. ,,Ik vind ook dat mensen kritisch moeten zijn. Gaat het goed, dan krijg je een schouderklopje. Gaat het wat minder, dan komt er kritiek. Maar ik vind het vooral belangrijk om nu te kijken naar de dingen die ons houvast geven. Daar wil ik mijn energie in stoppen.”

Geloof in speelwijze

Tegen RKC Waalwijk (1-1) schakelde Heerenveen over naar een meer behoudende speelwijze, vergeleken met de laatste wedstrijden voor de winterstop. ,,We moeten gedisciplineerd verdedigen en vanuit die opvatting counteren. Dat zijn de kwaliteiten van ons elftal, waar ik in geloof.”

,,We pakken al een tijd te weinig punten”, vervolgde Jansen. ,,En nu zie je dat het voetbal ook minder wordt. We kwamen tegen RKC vroeg op voorsprong, maar vervolgens leek het erop dat we die wilden verdedigen in plaats van de 2-0 te maken. Desondanks hebben we in de eerste helft ook een paar counters gehad, waaruit Mitchell van Bergen en Henk Veerman konden scoren. Met die spelopvatting hadden we in het begin van het seizoen ook succes.”

Rami Kaib zit tegen VVV voor het eerst bij de wedstrijdselectie. De inzetbaarheid van Ulysses Llanez, Sherel Floranus en Jan Ras is nog onzeker. Het drietal ontbrak ook tegen RKC. Volgens Jansen is zijn ploeg in fysiek opzicht zonder kleerscheuren uit het duel met de Waalwijkers gekomen.

Nieuws

menu