Johnny Jansen vindt dat FC Groningen meer tevreden met punt moet zijn dan SC Heerenveen

SC Heerenveen-trainer Johnny Jansen. FOTO ARCHIEF

Johnny Jansen aarzelde niet op de vraag wie meer tevreden moest zijn met de puntendeling tussen SC Heerenveen en FC Groningen in de Euroborg (1-1). ,,Dat mag FC Groningen zijn”, zei de trainer van Heerenveen. ,,Wij konden het duel al voor rust beslissen. Bovendien hebben we in de tweede helft ook onze mogelijkheden gehad.”

Jansen doelde daarmee vooral op de bal op de paal van Joey Veerman en de kans van Arjen van der Heide in blessuretijd. De invaller zag zijn poging van de doellijn worden gehaald. ,,Natuurlijk was Groningen dreigend met corners en hun verre ingooien. En ja, ook zij schoten een keer op de paal”, doelde Jansen op het schot van Cyril Ngonge. ,,Maar verder hebben zij niet veel kansen gehad.”

Groot was wel het kwaliteitsverschil bij Heerenveen tussen de eerste en tweede helft. Zoals dat ook al het geval was tegen Go Ahead Eagles en RKC Waalwijk. Jansen: ,,Dat kwam al die keren omdat onze tegenstander va banque ging spelen. Ze zetten ons onder druk en daar voetballen we nog onvoldoende onderuit. Die stap moeten we nog maken.”

Lees ook | SC Heerenveen verzuimt FC Groningen voor rust de nekslag toe te dienen en speelt gelijk in Euroborg

Nieuws

Meest gelezen