Johnny Jansen snapt niets van SC Heerenveen: 'We waren zo ongelooflijk slordig'

SC Heerenveen-trainer Johnny Jansen. FOTO ANP

Johnny Jansen erkende dat zijn elftal ronduit slecht voor de dag kwam tegen Sparta. ,,We waren ongelooflijk slordig aan de bal. Ik herkende niet terug waar we de afgelopen weken mee bezig zijn.”

Heerenveen had het zeker voor rust lastig met Sparta, dat in een 5-3-2-systeem speelde. ,,Daardoor moesten we het spel sneller verplaatsen naar de backs. Maar daar zijn we niet aan toegekomen. Het zat er blijkbaar niet in. We waren aan het breien in balbezit. Dat moet absoluut beter. Dat vinden we zelf ook.”

Volgens Jansen wordt er de laatste weken juist goed getraind. ,,Dat zag ik tegen Sparta niet terug. Hoe dat komt? Ik weet dat niet. Onverklaarbaar.”

Joey Veerman was eveneens kritisch op Heerenveen. De Volendammer noemde het duel met Sparta een drama. ,,Alles ging mis. Het was collectief heel matig. Zelf was ik misschien wel een van de slechtsten. Het baltempo lag veel te laag. Nu moeten we vertrouwen tanken in de bekerwedstrijd tegen De Treffers”, blikte de spelmaker vooruit. ,,Als we zo tegen hen (Cambuur, red.) voor de dag komen als vandaag tegen Sparta, dan kunnen we net zo goed in de bus blijven.”

Nieuws

menu