Johnny Jansen schrikt van SC Heerenveen tegen TOP Oss: 'Er moet kwaliteit bij'

SC Heerenveen-trainer Johnny Jansen. FOTO ANP

SC Heerenveen won zaterdag van TOP Oss (3-2), maar Johnny Jansen was allerminst te spreken over de eerste helft van zijn ploeg. ,,Op sommige momenten schrik je ervan.”

,,Het tempo lag te laag en er werd heel slordig gevoetbald”, zei de trainer van Heerenveen over de eerste helft, waarin zijn ploeg op 1-2 achterstand kwam. Na rust zorgden doelpunten van Tibor Halilovic en Rodney Kongolo alsnog voor een overwinning tegen TOP Oss, dat vorig seizoen als tiende eindigde in de eerste divisie.

Jansen: ,,De eerste helft was heel slecht. We speelden met een mix-elftal van basisspelers en beloften. Maar goed, ook die laatste groep wil naar de eredivisie. En bij de basisspelers gaat het erom: wie organiseert de boel op het veld? Dat heb ik ook niet gezien. Na rust zag ik meer dynamiek, met een ploeg die de intentie had om de tegenstander bij de keel te pakken. Daar was ik wel tevreden over.”

De conclusie drie weken voor de start van de competitie? ,,De kern (de basis, red.) is oké”, aldus Jansen. ,,Maar er moet kwaliteit bij. Daar zijn we bij de club heel druk mee bezig. Daarin moeten we doorpakken. Want dit niveau willen we niet.”

Nieuws

Meest gelezen