Johnny Jansen rekent op doorgaan bekerduel met TOP Oss

Johnny Jansen, druk coachend tijdens het thuisduel met VVV. FOTO ANP

Johnny Jansen gaat ervan uit dat de bekerwedstrijd tegen TOP Oss, dinsdagavond in het Abe Lenstra-stadion, gewoon doorgaat.

TOP Oss kwam afgelopen weekend niet in actie. Het uitduel met Jong FC Utrecht werd namelijk afgelast omdat er vijf coronagevallen bij de Brabantse club waren geconstateerd.

,,Maar we gaan ervan uit dat we moeten spelen”, zei Johnny Jansen in aanloop naar de wedstrijd voor de eerste ronde van de KNVB-beker. ,,De dokters van beide clubs hebben nauw contact met elkaar. We zijn vandaag (maandag, red.) weer getest, net als de spelers van TOP Oss. Het is dus ook voor ons nog even afwachten. We nemen in elk geval geen enkel risico.”

Jansen wijzigt zijn basiselftal op drie plekken, vergeleken met de laatste competitiewedstrijden. Jan Paul van Hecke, Sherel Floranus en Oliver Batista Meier krijgen rust. Zij worden vervangen door respectievelijk Ibrahim Dresevic, Hamdi Akujobi en Sieben Dewaele.

Heerenveen is dinsdagavond vanzelfsprekend favoriet tegen TOP Oss, dat momenteel veertiende staat in de eerste divisie. ,,Ik verwacht dan ook dat we meer de bal hebben”, aldus Jansen. ,,We hebben beelden van ze bekeken. Ze hebben een ploeg die in verschillende systemen kan spelen. We weten dus niet precies wat we kunnen verwachten.”

Nieuws

menu