Johnny Jansen over vissen en verhuizen met Lasse Schöne

SC Heerenveen-trainer Johnny Jansen. FOTO ANP

Johnny Jansen was in 2002 de eerste jeugdtrainer van Lasse Schöne bij SC Heerenveen. De huidige hoofdtrainer van de club kan zich de Deen als jeugdspeler nog goed herinneren.

,,Een aanwinst”, zo omschrijft Jansen de komst van de 34-jarige middenvelder, die vrijdag zijn handtekening zette dat hem tot de rest van dit seizoen voetballer van SC Heerenveen maakt. ,,Lasse was als jeugdspeler al enorm vaardig. Ik vond het een heel prettige jongen om mee samen te werken.”

Jansen koestert dan ook warme herinneringen aan zijn tijd als jeugdtrainer van het elftal waar Schöne destijds in voetbalde. ,,Samen met jongens als Reza Ghoochannejhad, Joey van der Berg, de broertjes Drost en Agil Etemadi. We hadden een heel goed team.”

Nieuwe keuken

,,Ik weet nog dat ik een nieuwe keuken kreeg”, vervolgt Jansen. ,,Die dozen werden allemaal buiten neergezet. Voor mij was het dus wel handig om wat jongens op te trommelen uit mijn elftal. Ik zie Lasse nog sjouwen met die dozen, haha.”

,,Hij woonde bij Jan en Afke Hylkema, een gastgezin van de club, samen met zijn maatje Salih Kaya”, vervolgt Jansen. ,,We gingen weleens met zijn drietjes vissen. Het was alleen jammer dat die schijterds geen mazen durfden aan te raken – en de vissen vervolgens niet van de haak wilden halen.”

Via een omweg naar de top

Hoe mooi is het, vervolgt Jansen, dat Schöne na een lange omzwerving terugkeert bij de club waar het allemaal begon. ,,Lasse is voor ons een aanwinst”, aldus de trainer van Heerenveen. ,,Hij is fit, heeft bepaald niet stilgezeten. Lasse moet nog wat wedstrijdritme opdoen, maar dan kan hij zich straks mooi in het elftal knokken.”

,,Lasse is hier uiteindelijk niet als jeugdspeler doorgebroken”, gaat Jansen verder. ,,Maar via een omweg heeft hij alsnog de top gehaald. En misschien sluit-ie hier straks zijn carrière wel af. Dat is toch een prachtig verhaal?”

Nieuws

menu