Johnny Jansen opgelucht en kritisch na dramatisch bekerduel met AFC Amsterdam

SC Heerenveen-trainer Johnny Jansen. FOTO ANP

Johnny Jansen was niet te spreken over het spel van SC Heerenveen in het gewonnen bekerduel met AFC Amsterdam (1-2). ,,Het was gewoon niet goed genoeg.”

,,We kregen het niet voor elkaar om er een rustige wedstrijd van te maken”, zei de trainer van SC Heerenveen, die zag hoe AFC in de openingsfase op voorsprong kwam. ,,Je weet dat zij sterk zijn met vrije trappen en corners. Ik heb de goal niet teruggezien, maar begreep dat het buitenspel was. De grensrechter stond ook te vlaggen.”

,,Vervolgens komt er extra druk op ons elftal en waren we heel slordig in balbezit”, ging Jansen verder. ,,Het tempo was te laag, voorzetten vanaf de zijkanten waren niet goed genoeg of het schortte in de bezetting voor het doel. En ja, dan loop je achter de feiten aan.”

Heerenveen kantelde via doelpunten van Henk Veerman en Filip Stevanovic in de slotfase alsnog de wedstrijd. Of Jansen in de periode ervoor in de rats zat? ,,We kregen in de tweede helft weinig grote kansen. Gelukkig zorgden de wissels voor nieuwe dynamiek. Ik ben heel bij met de goede invalbeurt van Filip. Na onze gelijkmaker wist ik dat we eroverheen zouden klappen. Je wint uiteindelijk en dat is mooi, maar uiteindelijk was het gewoon niet goed genoeg.”

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen