Johnny Jansen na zege SC Heerenveen: 'Dat het zo uitpakt, is geweldig'

Coach Johnny Jansen tijdens de wedsgtrijd SC Heerenveen-Willem II. FOTO ANP

SC Heerenveen draaide de afgelopen weken weliswaar een ronduit bedroevende oefencampagne, coach Johnny Jansen had de laatste weken niettemin wel het gevoel dat zijn team groeiende was. En dus kwam de 2-0 zege op Willem II, zaterdagavond in het Abe Lenstra-stadion, voor de coach niet eens als een verrassing.

,,Natuurlijk is het altijd een vraagteken waar je staat na zo’n voorbereiding, maar ik wist dat er een goede mentaliteit in dit team zit”, vertelde Jansen. ,,En als het dan meezit, kan er iets moois ontstaan. Maar dat het zo uitpakt als vanavond, is natuurlijk geweldig. Simpel zat.”

Lof voor nieuwkomers

De nieuwelingen van Heerenveen deden het uitstekend, zag Jansen. ,,Pawel (Bochniewicz, red.) heeft als een veldheer verdedigd”, aldus de coach. ,,En onze Duitse vriend Oliver (Batista Meier) heeft meteen laten zien dat hij heel goed kan voetballen. Hij is een intelligente gozer.”

Joey Veerman voetbalde bovendien geweldig. ,,Joey was steengoed”, vond Jansen. De middenvelder uit Volendam was zelf ook in zijn nopjes over zijn optreden.

‘Iedereen in de maling genomen’

,,Het was goed vandaag”, zei hij. ,,Ik heb vorige week in de oefenwedstrijd tegen Zwolle al goed gespeeld en steek in een goede vorm. Ik ging met veel zelfvertrouwen deze wedstrijd in. En vergeet niet dat we er drie echte kwaliteitsspelers bijgekregen hebben. Dat zie je gelijk terug. Eigenlijk wisten Henk Veerman en ik gisteren al dat we deze wedstrijd zouden winnen.” Met een knipoog: ,,We hebben iedereen in de maling genomen tijdens de voorbereiding.”

Nieuws

menu