Johnny Jansen kijkt uit naar spelen voor publiek in Abe Lenstra-stadion: 'We zijn verplicht hen iets te bieden'

Tibor Halilovic ontwijkt een tackle van FC Groningen-verdediger Mike te Wierik. FOTO ANP

Misschien nog wel meer dan tegenstander PEC Zwolle, ging het in de vooruitblik van Johnny Jansen over het spelen voor publiek in het Abe Lenstra-stadion.

SC Heerenveen mag zaterdag 16.30 uur eindelijk weer een beperkt aantal supporters verwelkomen. De club gaat vooralsnog uit van iets meer dan 2000 fans in het Abe Lenstra-stadion. ,,Dat is natuurlijk weinig in zo’n groot stadion, maar voor nu zijn we daar heel blij mee”, aldus Johnny Jansen.

,,We zijn verplicht om die mensen iets te bieden”, vervolgde de trainer van Heerenveen. ,,Dat nemen we ook mee in onze wedstrijdbespreking. Natuurlijk gaat het allereerst om drie punten. Maar je wilt ook een elftal zien dat strijdt en knokt. Bovendien hebben we iets recht te zetten tegen PEC Zwolle.” Heerenveen verloor eind februari de uitwedstrijd in Zwolle met 4-1.

Bochniewicz afwezig

Jansen mist tegen PEC Zwolle alleen Pawel Bochniewicz. De verdediger is onvoldoende hersteld van zijn enkelblessure die hij opliep tegen Ajax. Logischerwijs vormen Jan Paul van Hecke en Ibrahim Dresevic het centrum van de verdediging.

De kans is groot dat Jansen voor dezelfde basisploeg kiest die onlangs FC Groningen versloeg (0-2). De trainer ziet bijvoorbeeld hoe Tibor Halilovic zich thuis voelt aan de linkerkant van het veld. ,,Tibor is eigenlijk een middenvelder. Maar momenteel voelt hij zich vrijer in deze rol”, aldus Jansen.

Stichtingsbestuur

Heerenveen benoemde deze week twee nieuwe leden van het stichtingsbestuur. Martin van Dekken (41) neemt plaats als onafhankelijk lid, terwijl Ivo Krikke (45) namens de businessclub OSSH aan het hoogste cluborgaan is toegevoegd. Daarmee is het stichtingsbestuur weer compleet.

Nieuws

Meest gelezen