Johnny Jansen geeft Anthony Musaba een basisplaats bij SC Heerenveen tegen Heracles en prijst Filip Stevanovic

Anthony Musaba keert terug in de basis bij SC Heerenveen voor het uitduel met Heracles (zaterdag 21.00 uur). De vleugelspeler ontbrak vorige week tegen PSV door een schorsing.

,,Zijn snelheid is een enorm wapen”, zegt trainer Johnny Jansen over de rentree van Musaba. ,,Anthony heeft bovendien iets onvoorspelbaars in zijn spel.” Rodney Kongolo had tegen PSV een basisplaats, ook omdat Jansen het middenveld die wedstrijd wilde versterken, maar moet in Almelo plaatsnemen op de bank.

Filip Stevanovic is, zoals de voorbije weken, de linksbuiten. Jansen is tevreden over de ontwikkeling van de Servische jeugdinternational. ,,Na de laatste interlandperiode zie ik een andere Filip”, zegt Jansen. ,,Hij voelt zich, denk ik, meer thuis. Filip mengt zich ook steeds meer in de spelersgroep. Hij scoorde onlangs tegen Willem II. Zo’n moment helpt natuurlijk enorm.”

Van der Heide afwezig

Volgens Jansen is Heracles normaal gesproken gelijkwaardig aan zijn eigen elftal. De club uit Almelo staat momenteel veertiende, met vier punten minder dan Heerenveen. ,,Ze hebben een dynamisch elftal, met opkomende backs en vleugelspelers die vaak naar binnen trekken”, zegt Jansen. Heerenveen heeft het vaak lastig in Almelo, maar won twee seizoenen geleden nog met 0-4. Dat was Jansen zijn eerste wedstrijd als hoofdtrainer.

Heerenveen trainde deze week niet op kunstgras. ,,We hebben dat de afgelopen jaren eigenlijk nooit gedaan. Vaak levert dat klachten op.” Jansen heeft een nagenoeg fitte selectie voor het duel met Heracles. Zo keert Siem de Jong weer terug. Erwin Mulder en Arjen van der Heide zijn de enige afwezigen.

Nieuws

menu