Johnny Jansen gaat in gesprek met aangeslagen Filip Stevanovic

Filip Stevanovic. FOTO ANP

Door de vroege rode kaart van Ibrahim Dresevic, die de doorgebroken Vitesse-aanvaller Loïs Openda lichtjes vasthield, moest Johnny Jansen defensief wisselen in het verloren duel met Vitesse (1-2).

Nick Bakker kwam na 14 minuten in het veld voor Filip Stevanovic. De Serviër, die eindelijk weer eens in de basis mocht beginnen, oogde zichtbaar aangeslagen.

Jansen wilde met Siem de Jong een aanspeelpunt voorin houden, terwijl Anthony Musaba met opportunisme en snelheid voor gevaar moest zorgen. ,,Ik kan deze wissel aan Filip uitleggen en dat gaan we ook zeker doen, maar ik vind het ongelooflijk sneu voor hem. Dit gun ik die jongen gewoon niet”, aldus Jansen.

,,Het klinkt heel zakelijk en hard, maar dit hoort ook bij het leven als profvoetballer”, aldus Jansen, die zag hoe het publiek de jonge vleugelaanvaller een staande ovatie gaf. ,,Filip kreeg na een kwartier al een publiekswissel. Hij moet ermee omgaan, hoe vervelend dat moment ook voor hem was.”

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nog geen toegang tot PREMIUM, abonneer je hier

Nieuws

menu