SC Heerenveen opent vanavond het nieuwe seizoen in de eredivisie: bekijk onze video over hoe de club ervoor staat

Johnny Jansen is zeer te spreken over zijn drie nieuwe aanwinsten Oliver Batista Meier, Pawel Bochniewicz en Jan Paul van Hecke. ,,Die jongens zorgen voor een kwaliteitsinjectie”, zei de trainer van SC Heerenveen in aanloop naar het competitieduel met Willem II.

Het drietal trainde vrijdag voor de tweede keer met de groep mee. Bochniewicz start tegen Willem II meteen in de basis. Twijfels heeft Jansen wat dat betreft nog over Batista Meier. De Duitse jeugdinternational die gehuurd wordt van Bayern München is speelgerechtigd en fit, maar heeft al lang geen wedstrijdminuten gemaakt.

Lees ook PREMIUM | Johnny Jansen blij met reuring in de tent

Jansen: ,,Oliver heeft natuurlijk wel met Bayern München getraind, tot en met de Champions Leaguefinale, op een niveau dat natuurlijk enorm hoog ligt. Maar je moet je afvragen wat de intensiteit van die trainingen was. De basis van Bayern trainde vooral om fit te blijven. Oliver liet tijdens de trainingen met ons meteen zien dat hij fantastisch kan voetballen. Maar ik weet nog niet of hij fysiek in staat is om tegen Willem II te voetballen.”

Achter de inzetbaarheid van Van Hecke staat een nog groter vraagteken. Heerenveen hoopte vrijdagmiddag de verdediger te presenteren, maar wacht nog steeds op groen licht van de KNVB. Zoals het nu staat is de kans groot dat Van Hecke ontbreekt tegen Willem II. Het duel wordt zaterdagavond in het Abe Lenstra-stadion (18.45 uur) gespeeld.

Zeker is dat het drietal voor een nieuwe dynamiek in de groep zorgt, aldus Jansen. ,,Nieuwe spelers zorgen voor reuring in de kleedkamer – en op het veld gaat het niveau omhoog. De kwaliteit neemt toe, de concurrentie ook. Daar waren we ook aan toe.”

Bij Heerenveen ontbreken Runar Espejord (keel), Joaquin Fernández (enkel).

Nieuws

menu