Johnny Jansen baalt van vertrek Gerry Hamstra, maar richt zich op het eerste elftal

SC Heerenveen-trainer Johnny Jansen. FOTO ANP

Johnny Jansen baalt ervan dat technisch manager Gerry Hamstra deze week vertrok bij SC Heerenveen. Tegelijkertijd telt voor hem nu alleen het eerste elftal.

,,We zaten in rustig vaarwater. Nu wordt het weer onrustig”, zei Jansen. ,,Kennelijk was er iets tussen Cees Roozemond en Gerry waar ze niet uitkwamen. Dat vind ik gewoon heel jammer. Zeker in deze fase, nu we richting het einde van de competitie gaan en vooruit moeten kijken naar volgend seizoen.”

Jansen doelt onder meer op 1 april, de datum waarop clubs formeel aan spelers en stafleden met een aflopend contract duidelijkheid moet geven over hun toekomst.

Werkgroep

Deze krant meldde donderdag dat Heerenveen een werkgroep gaat formeren, die tijdelijk een deel van de taken van Hamstra overneemt. ,,Mijn rol verandert niet”, aldus Jansen. ,,Ik ga ook geen slechtnieuws-gesprekken voeren. Ik ga niet over contracten van spelers. Dat doe ik nu ook niet. Ik geef alleen mijn mening. Er moet een nieuwe technisch manager komen. Ik hoop dat dit zo snel mogelijk gebeurt.”

Twijfels over De Jong

,,Het klinkt makkelijk, maar voor ons is de uitwedstrijd tegen Willem II nu het belangrijkste”, zei Jansen over het duel met de Tilburgers, dat zaterdagmiddag 16.30 uur wordt gespeeld. ,,Ik denk graag mee over de toekomst van de club, maar moet nu op het eerste elftal focussen.”

Het meespelen van Siem de Jong is onzeker. De aanvallende middenvelder viel tegen ADO Den Haag (3-0) uit met een liesblessure. De Jong trainde vrijdag wel met de groep mee. Vermoedelijk valt pas vlak voor de wedstrijd een beslissing over zijn inzetbaarheid.

Nieuws

menu