Culthelden over kampioen Cambuur (2/7) | Johan Abma ziet populariteit Cambuur toenemen

Johan Abma.

Naar aanleiding van het kampioenschap van SC Cambuur vroeg de LC zeven culthelden naar wat zij van de Leeuwarders verwachten. Dit is deel 2 van de 7: Johan Abma, van 1988 tot 2003 speler bij de club en Mister Cambuur.

‘In mijn tijd als voetballer was Cambuur echt de club van ‘Leeuwarden en daarboven’. Maar ik merk tegenwoordig bijvoorbeeld in Sneek ook echt dat Cambuur steeds meer leeft, er is sympathie voor het spel en het volkse karakter.

Ik gun het de club het succes natuurlijk sowieso, het kampioenschap is terecht. Vorig jaar deed de ploeg het al goed en juist daarom des te knapper om dat nog een keer te doen. Ze hebben het fantastisch opgepakt.

Het was een prima ploeg, met veel meer dan alleen een knappe spits in Robert Mühren; dit succes is een collectieve prestatie. Moeilijke wedstrijden heb je er altijd tussen, maar dan zag je toch dat Cambuur uiteindelijk won met soms ook nog dikke uitslagen. Ook was het mooi om te zien dat als er spelers misten, andere jongens erin kwamen en het dan ook lukte.’

Lees alle verhalen over de promotie en het kampioenschap van Cambuur in het dossier ‘Promotie Cambuur’ .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
Cambuur
Promotie Cambuur