Joey Veerman ontbreekt op eigen verzoek bij Jong Oranje

Joey Veerman. FOTO ANP

Joey Veerman heeft besloten voorlopig niet voor Jong Oranje te voetballen. ,,Allereerst wil ik zeggen dat ik het een eer vind om voor Jong Oranje uit te komen", vertelt de middenvelder van SC Heerenveen. ,,Maar vanwege privéredenen wil ik mijn tijd in de interlandperioden voorlopig anders besteden.''

,,Dit is de reden dat ik niet ben opgeroepen. Ik focus mij de komende tijd op Heerenveen en hoop op een later moment mijn land te kunnen en mogen vertegenwoordigen."

Vragen

Veerman en bondscoach Van de Looi kregen de afgelopen dagen veel vragen waarom Veerman ontbrak in de selectie voor de komende duels in de EK-kwalificatie met Wit-Rusland en Jong Portugal. De 21-jarige Veerman voelde zich vrijdagavond geroepen om met een verklaring een einde te maken aan speculaties over zijn afwezigheid.

Jong Oranje is al zeker van deelname aan het EK. De ploeg van bondscoach Van de Looi strijdt tegen Wit-Rusland en Jong Portugal nog wel om de groepswinst. Jong Oranje verdedigt een voorsprong van drie punten op Jong Portugal.

Twee delen

Het EK voor spelers onder 21 jaar is vanwege de coronacrisis en het naar 2021 verschoven EK voor A-landen opgeknipt in twee delen. In maart is de groepsfase. De twee beste landen uit iedere groep gaan door naar de knock-outfase die van 31 mei tot en met 6 juni wordt gehouden.

Nieuws

menu