Joey Veerman en Jong Oranje is vooralsnog geen gelukkig huwelijk

Joey Veerman wordt op de huid gezeten door Michael de Leeuw en Michael Chacon (liggend) van FC Emmen. FOTO ANP

Joey Veerman blinkt wekelijks uit bij SC Heerenveen. Maar dat leidde nog niet tot een debuut voor Jong Oranje.

De 21-jarige middenvelder ontbreekt in de selectie van bondscoach Erwin van de Looi, die volgende week EK-kwalificatiewedstrijden speelt tegen Jong Wit-Rusland en Jong Portugal.

Een keuze die links en rechts voor gefronste wenkbrauwen zorgt. Veerman wordt dit seizoen immers alom gecomplimenteerd voor zijn goede spel bij Heerenveen.

Veerman werd vorige maand wel opgeroepen voor Jong Oranje, maar verliet toen voortijdig het trainingskamp met liesklachten. Een jaar eerder leek hij al zijn debuut te maken voor de Nederlandse beloften, nadat hij voor de eerste keer was geselecteerd. Veerman liep toen echter een blessure aan zijn onderbeen op.

Concurrentie

Nu is Veerman dus niet geselecteerd door Van de Looi. ,,Dat is zijn keuze”, reageert SC Heerenveen-trainer Johnny Jansen. ,,Erwin heeft natuurlijk heel veel goede spelers waaruit hij kan kiezen. Zo simpel is het ook.”

Jansen heeft een dubbel gevoel bij het niet-selecteren van zijn spelmaker. ,,Jong Oranje heeft echt een goede ploeg. Voor het middenveld is blijkbaar veel concurrentie. Maar aan de andere kant heeft Joey het bij ons geweldig gedaan. Ik had voor hem gehoopt dat hij er weer bij zou zitten. Voorlopig is het nog niet echt een gelukkig huwelijk geweest tussen Joey en Jong Oranje.”

Nieuws

menu