Leerling-pikeur Jim Veldman (19) op jacht naar nationale titel

Jim Veldman.

Jim Veldman (19) won vrijdag op de drafbaan van Wolvega met Cubalibre Ferm. De leerling-pikeur is op jacht naar de Nederlandse titel.

,,Ik sta nog twee overwinningen achter Niels van der Tol. Bij een gelijke stand op het eind van het jaar ben ik kampioen, want ik heb meer tweede plaatsen behaald”, zei Veldman, die de tot voor kort nog riant leidende Van der Tol snel nadert. Met Cubalibre Ferm trok hij lang op de rug van koploper Luna Charisma (Tom Kooyman) mee om in de slotlijn toe te slaan.

Veldman is leerling bij trainer Dion Tesselaar in Willemsoord en heeft het daar goed naar de zin. Hij denkt niet aan een vertrek naar een andere stal. Dat Jeroen Engwerda hem vroeg voor een gastrit, kwam hem goed uit. ,,Ik heb drie jaar geleden in de zomervakantie bij Jeroen gewerkt. Dat hij me nu vraagt om te rijden, waardeer ik erg.”

Met nog zes meetings op het programma is Veldman optimistisch over een mogelijk kampioenschap. ,,Ik ga mijn uiterste best doen en zie volop kansen.”

Jan Thijs de Jong won met Floris van Egmond. Hiltje Tjalsma reed Looping de l’Iton naar de bloemen. Jaap van Rijn scoorde een dubbelslag.

Nieuws

menu