Jillert Anema coacht bij massastart op WK

Jillert Anema. FOTO ANP

Jillert Anema staat volgende week zaterdag op het ijs als coach tijdens de massastart van het WK afstanden. De trainer uit Bontebok neemt de taken over van bondscoach Jan Coopmans.

Coopmans verliet vorige week vanwege privéomstandigheden de schaatsbubbel en keert niet terug. Anema begeleidt bij het WK Arjan Stroetinga en Jorrit Bergsma bij de mannen. De teams zijn officieel nog niet bekendgemaakt, maar bij de vrouwen lijkt Marijke Groenewoud uit Hallum met Irene Schouten te rijden.

Stroetinga en Bergsma wonnen beiden een massastart bij de World Cups van de afgelopen weken. Schouten zegevierde twee keer en Groenewoud werd bij haar enige optreden derde. Alle vier de rijders komen uit de Zaanlander-ploeg van Anema.

De begeleiding bij de ploegenachtervolgingen wordt overgenomen door coaches Ben Jongejan van Jumbo en Michel Mulder van Reggeborgh. De teams voor dat onderdeel worden maandag bekendgemaakt. Sven Kramer en Antoinette de Jong zijn vaste waardes bij de pursuit. Het WK afstanden in Thialf duurt van donderdag tot en met zondag.

Nieuws

menu