Jesper Hospes baalt van foutjes die hem startbewijzen kosten

Lennart Velema (r) en Jesper Hospes na de finish van de tweede 500 meter tijdens het WK-kwalificatietoernooi in Thialf. ANP/ VINCENT JANNINK

Het gezicht van Jesper Hospes sprak zaterdagmiddag boekdelen. De Heerenveense sprinter uit het Friese gewest miste de startbewijzen voor de World Cups en misschien wel het WK afstanden. Een paar eigen foutjes hadden grote gevolgen.

Een plaatsje bij de beste vijf, daar ging het om in Thialf. Na de eerste omloop had Hospes de ondankbare zesde tijd in handen. De eerste drie plaatsten zich voor het WK, de eerste vijf voor de twee World Cups in Thialf. Hij voelde dat plaatsing haalbaar was.

Punt in het ijs

In de tweede omloop was hij op weg naar een verbetering van de tijd. ,,Mar ik kaam mei de punt yn it iis. De earste kear revansjearde ik my dêr goed fan’’, stelde Hospes. Een herhaling van die fout was echter funest. Hij verloor te veel snelheid en kwam tot 35,18, waar 35,05 vereist was.

Die tijd was voor Lennart Velema, zijn directe tegenstander in de tweede rit. Hospes was er van overtuigd dat hij Velema had gepakt zonder de fouten.

Misschien was zelfs 34,91 binnen bereik geweest. Die tijd was nu voor Ronald Mulder voldoende om zich samen met Kai Verbij (35,63) en Dai Dai Ntab (34,71) te plaatsen voor het WK. Hein Otterspeer en Velema pakten een ticket voor de World Cup.

Lege agenda

Het was een heel grote gifbeker die aan de finishlijn op hem stond te wachten, erkende Hospes. Hij was er volledig op gericht om een paar weken in de schaatsbubbel in zijn woonplaats te gaan. ,,Troch dy fouten bin ik no net troch, dat makket it sa soer. Ik bin gewoan goed en lit sjen dat ik der tusken hear.’’ Maar hij stond ernaast. Voor januari en februari is Hospes’ agenda leeg.

Nieuws

menu