Jeremy Helmer op proef bij Cambuur

Cambuurstadion.

Jeremy Helmer mag zich de komende weken bewijzen in de voorbereiding van SC Cambuur. De 24-jarige aanvallende middenvelder komt op proef naar Leeuwarden.

Helmer, die ook op de vleugels uit de voeten kan, sluit woensdag aan bij de ploeg van Henk de Jong. SC Cambuur begint dan de voorbereiding op het nieuwe seizoen met een trainingskamp op Ameland. Zaterdag is de eerste training in het eigen stadion.

Jeremy Helmer doorliep de jeugdopleiding van AZ en debuteerde in 2016 al in het betaalde voetbal. Hij kwam 19 keer uit voor het eerste van de Alkmaarders en speelde bijna 70 duels voor Jong AZ in de eerste divisie.

Blessures zaten zijn verdere ontwikkeling op het hoogste niveau echter dwars. Bij AZ stond hij tien maanden aan de kant met een zware hamstringblessure. Na zijn herstel werd hij in 2019 uitgeleend aan De Graafschap.

Die ploeg stuurde hem begin 2020 vroegtijdig terug naar Alkmaar vanwege een slepende blessure aan het scheenbeen. Helmer was daarna vooral bezig met zijn herstel. Zijn contract in Alkmaar loopt eind deze maand af en hij hoopt zich na de lange periode van blessureleed weer in de kijker te spelen.

In Leeuwarden krijgt hij daarvoor de kans. Cambuur heeft goede ervaringen met spelers die uit de jeugd van AZ komen. Zo braken onder andere Mees Hoedemakers en Jamie Jacobs door in Leeuwarden.

Nieuws

menu