Jasper Bouma stopt als trainer bij VV Buitenpost, omdat zijn motivatie 'behoorlijk is teruggelopen'

Jasper Bouma. Foto: Binne-Louw Katsma

Hoewel de spelersgroep en het bestuur graag met hem door wilden, stopt Jasper Bouma als trainer bij zaterdag-hoofdklasser VV Buitenpost.

Dat er nu door het coronavirus niet wordt gevoetbald, voor de tweede keer binnen een jaar tijd, hakt er behoorlijk in bij Bouma, geeft hij aan. ,,Mijn motivatie is behoorlijk teruggelopen. Het voetballen wordt van ons afgepakt, daar heb ik veel moeite mee.’‘

Bouma is bezig aan zijn tweede seizoen in Buitenpost, nadat hij overkwam van BCV uit Burgum. Het eerste seizoen kwam door corona eerder ten einde. Buitenpost stond onderaan, maar mocht weer uitkomend in de hoofdklasse. Buitenpost heeft momenteel drie punten.

Behalve het gebrek aan motivatie, speelt voor Bouma nog iets anders mee om te stoppen als trainer. Zijn thuissituatie is veranderd ,,met de komst van een kleine. Een moeilijk besluit om te stoppen, maar de twijfel was te groot. Ik kies nu voor mezelf en mijn gezin.’‘

De 36-jarige trainer wil het seizoen in Buitenpost nog goed afmaken. De KNVB is van plan begin volgend jaar weer te beginnen met competitievoetbal in de hoofdklasse.

Nieuws

menu