Johnny Jansen is blij met aanwinsten, maar baalt van uitblijven spits bij SC Heerenveen

Het drietal aanwinsten dat SC Heerenveen onlangs presenteerde maakt een goede indruk op Johnny Jansen. Wel baalt de trainer van het uitblijven van een extra spits.

Heerenveen trok in de slotweek van de transferperiode Nicolas Madsen (FC Midtjylland) en Anthony Musaba (AS Monaco) aan. Verder werd Nick Bakker vorige week aan de selectie toegevoegd . De verdediger was transfervrij na zijn vertrek bij FC Emmen.

Musaba maakt op de trainingen een goede indruk. Het ligt voor de hand dat de vleugelaanvaller morgen in de uitwedstrijd tegen FC Groningen (14.30 uur) een basisplaats krijgt, als opvolger van de naar Stade Reims vertrokken Mitchell van Bergen . Jansen deed echter geen uitlatingen over zijn opstelling.

,,Anthony heeft veel snelheid en diepgang”, vertelt Jansen over Musaba. ,,Hij doet soms geweldige dingen. Ik weet zeker dat hij het publiek op de banken krijgt. Maar omgekeerd oogt hij nog niet altijd even gepolijst en weet ik zeker dat hij weleens voor irritaties gaat zorgen. Soms moet hij bijvoorbeeld nog even balbezit houden of de combinatie zoeken – in plaats van altijd voor de actie te gaan.”

Madsen trainde vanwege interlandverplichtingen met Denemarken onder 21 pas vrijdag voor de eerste keer met de groep mee. ,,Daarin zag ik dat Nicolas goed kan voetballen, maar ik moet nog een veel beter beeld van hem krijgen”, aldus Jansen, die Bakker in aanloop naar Groningen wel een paar keer aan het werk zag.

,,Nick heeft bij FC Emmen laten zien dat hij een goede centrale verdediger is. Hij maakte ook een sterke indruk tijdens de partijspellen en past met zijn karakter bij onze club. Nick heeft alleen drie maanden niet gevoetbald. Hij heeft dus tijd nodig voordat hij wedstrijdfit is.”

Maar of Jansen tevreden is over zijn selectie? ,,Jawel. We wilden alleen een extra spits erbij halen. Daarin zijn we niet geslaagd. Nu moeten we alle zeilen bijzetten om dat in de winterstop alsnog te realiseren. Maar ik vind het wel logisch dat de club geen geld wilde uitgeven aan een jongen die teveel kostte – of aan iemand over wie twijfels waren.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
SC Heerenveen
Video