Jansen eist discipline, energie en gif van SC Heerenveen tegen RKC

Johnny Jansen. FOTO LC/JAN LIGTHART

SC Heerenveen krijgt snel de kans op herstel van de wanprestatie tegen Fortuna Sittard (1-3). RKC Waalwijk is donderdagavond in het Abe Lenstra-stadion de tegenstander.

Johnny Jansen stelt onomwonden vast wat hij tegen RKC wil zien. ,,We moeten gedisciplineerd voetballen, met energie en gif”, zei de trainer van SC Heerenveen. ,,We hebben vorig seizoen ook weleens slechte wedstrijden gespeeld. Maar toen gingen we wel met applaus van het veld, omdat het publiek zich identificeerde met de arbeid die we leverden.”

Ronduit teleurstellend was de prestatie van Heerenveen tegen Fortuna Sittard. ,,Ik had niet verwacht dat we zo vlak zouden voetballen”, erkende Jansen. ,,Het ten koste van alles willen winnen, dat heb ik gemist. Het donderde na onze eerste tegentreffer in elkaar. We hebben het in de tweede helft nog wel geprobeerd, maar hadden niet genoeg stootkracht om het Fortuna echt lastig te maken.”

Halilovic bij de selectie

Tibor Halilovic, die afgelopen week werd gepresenteerd, zit meteen bij de selectie. ,,Hij maakt een heel goede indruk op me”, aldus Jansen. ,,Tibor kan goed voetballen, maar is ook sterk in de persoonlijke duels. Hij speelde bij Rijeka (Halilovic’ vorige club, red.) op de 6- of 8-positie. Ik ga ervan uit dat hij die rol ook bij ons gaat vervullen. Maar dat is nog even afwachten. Daarvoor ken ik hem nog niet goed genoeg.”

Jansen liet in het midden of Halilovic tegen RKC meteen in de basis start. De trainer wilde die nog niet prijsgeven. ,,Er zijn een paar dingen nog niet helemaal duidelijk. We moeten bijvoorbeeld nog een paar uitslagen van de coronatesten binnenkrijgen.”

Coronatest Jansen

Het is overigens nog onzeker of Jansen zelf op de bank zit. Hij is inmiddels hersteld van het coronavirus, is ook niet besmettelijk meer, maar had bij de laatste coronatest nog te hoge viruswaarden. ,,Ik moet de laatste testresultaten nog afwachten”, aldus Jansen. ,,Vooropgesteld: ik vind het heel goed dat de KNVB die coronaregels heel scherp heeft gesteld. Daarom kunnen wij ons werk nu ook doen. Maar deze situatie is natuurlijk wel vervelend. Ook omdat ik volgens de regels van de GGD wel overal naartoe zou mogen.”

Nieuws

menu