Jan Dekker loot voor WK darts 'pittig' tegen een vrouw

Jan Dekker.

Onder de 96 deelnemers aan het WK darts bevinden zich twee vrouwen. De geboren Emmenaar Jan Dekker lootte tegen een van hen: meervoudig wereldkampioene Lisa Ashton.

,,Een pittige loting, daar ben ik heel eerlijk in’’, reageerde Dekker (28) op de loting voor de eerste ronde van het wereldkampioenschap van de profbond PDC, dat op 13 december start in Londen. ,,Ze zat niet bij mijn favorieten om tegen te spelen. In zo’n wedstrijd kun je alleen maar verliezen.’’

De tegenwoordig in Bolsward woonachtige darter beseft tegelijkertijd ook wel dat hij favoriet is om de tweede ronde te halen. ,,Het is extra spannend, maar als ik mijn niveau haal, moet ik van haar winnen. Ik heb nog ruim twee weken om me hier goed op voor te bereiden.’’ 

Lakeside-toernooi

De Engelse Lisa Ashton (48) werd de laatste vier jaar wereldkampioene tijdens het Lakeside-toernooi van de bond BDO. De winnaar van de partij treft in de tweede ronde de als negentiende geplaatste Merwyn King. De tweede vrouw die zich wist te plaatsen voor het wereldkampioenschap is de Russische Anastasia Dobromyslova.

Danny Noppert uit Joure opent het WK in Alexandra Palace (met dertien Nederlanders) tegen Royden Lam. De 43-jarige darter uit Hongkong geldt als een van de betere darters uit Azië. De winnaar treft een ronde later de Duitser Max Hopp, voormalig wereldkampioen bij de junioren. 

Hopp is op positie 32 de laagst geplaatste speler. De kans is groot dat in de derde ronde Michael van Gerwen wacht.

Nieuws

menu