Culthelden over kampioen Cambuur (5/7) | Jan Bruin: 'Deze titel is vooral heel knap'

Jan Bruin. FOTO HENK JAN DIJKS

Naar aanleiding van het kampioenschap van SC Cambuur vroeg de LC zeven culthelden naar wat zij van de Leeuwarders verwachten. Dit is deel 5 van de 7: Jan Bruin, tussen 1991 en 1996 en 2000 en 2005 speler van de club en later werkzaam als assistent en scout.

,,Het is zó knap. Iedereen wil eerherstel, de spelers, de club, de supporters, maar dan moet je het nog wel even doen. Als iedereen iets van je verwacht, valt het vaak tegen. Alle respect dat ze dit geflikt hebben. De complimenten ook voor Foeke, dat ie de selectie bijeen heeft gehouden en nog versterkte.

Als scout ben ik bij deze titel iets minder betrokken dan bij de vorige twee. Toch is deze ook heel mooi. Als speler kwam ik er in 1992 vijf wedstrijden voor het einde van het seizoen bij. Daar heb ik minder aan bijgedragen.

Voor mij is het kampioenschap dat we in 2013 bij Excelsior haalden de mooiste. Daar was ik als coach bij. Dat was een gehoopte, maar niet verwachte titel. De weg er naartoe was heel spannend, deze titel is vooral heel knap. Henk is natuurlijk als trainer heel geschikt om dit weer te flikken.’’

Lees alle verhalen over de promotie en het kampioenschap van Cambuur in het dossier ‘Promotie Cambuur’ .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
Cambuur
Promotie Cambuur