Cambuur rekent zich niet rijk tegen tegen Fortuna Sittard. Wie vervangt de geschorste Alex Bangura en hoe volgde Henk de Jong de interlands van zijn spelers?

Middenvelder Jamie Jacobs keert tegen Fortuna Sittard zo goed als zeker terug in de basis bij SC Cambuur. Bij de Leeuwarders ontbreekt zaterdagavond in Limburg de geschorste Alex Bangura.

Een rentree van Jacobs, die geblesseerd was, zal in dat geval ten koste gaan van Mitchel Paulissen. Verder zal er weinig veranderen aan de opstelling, vertelde trainer Henk de Jong vrijdag na de laatste oefensessie van de Leeuwarders.

Voor Bangura heeft hij al een vervanger op het oog. De linksback kreeg een rode kaart in het afgelopen duel met AZ, dat met 1-3 verloren ging. ,,David Sambissa zal hem vervangen”, aldus De Jong.

Sambissa kwam afgelopen week nog in actie als international van Gabon. Ook Roberts Uldrikis (Letland), Tamas Kiss (Jong Hongarije), Filip Krastev (Jong Bulgarije) en Issa Kallon (Sierra Leonie) speelden interlands. Van hen zal alleen Kallon in de basisopstelling staan tegen Fortuna.

De Jong: ,,Leuk en goed voor die jongens dat ze gespeeld hebben. Mooi voor ons ook. En ze zijn fit teruggekeerd, dat is heel belangrijk.”

Met Fortuna treft Cambuur zaterdagavond een opponent die al sinds 14 augustus (zege op FC Twente) niet meer gewonnen heeft. De ploeg uit Sittard heeft slechts vijf punten uit zeven duels.

De Leeuwarders wonnen zelf al viermaal en staan er met twaalf punten goed voor. ,,We zitten lekker in ons vel”, constateert De Jong. ,,Maar we rekenen ons niet rijk tegen Fortuna Sittard, laat dat duidelijk zijn.”

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen