Italiaanse minister: Ronaldo is arrogant en liegt

Italiaanse minister: Ronaldo is arrogant en liegt ANP

Vincenzo Spadafora, de Italiaanse minister van Sport, is niet zo gelukkig met Cristiano Ronaldo. Hij vermoedt dat de superster van Juventus de coronaregels heeft overtreden.

Ronaldo testte afgelopen week positief op corona bij de nationale ploeg van Portugal. Hij zit inmiddels thuis in quarantaine in zijn huis in Turijn. Spadafora ergert zich niet aan de manier waarop de besmette Ronaldo terug naar Italië is gekomen, maar aan de manier waarop hij naar Portugal is vertrokken. Volgens hem had de aanvaller pas na drie negatieve testen naar Portugal mogen reizen. Ronaldo zou na twee negatieve testen al naar zijn geboorteland zijn vertrokken.

Inmiddels smult Italië van de rel tussen de minister en topvoetballer. Ronaldo dacht dat Spadafora bedoelde dat hij niet terug naar Italië had mogen komen en reageerde geïrriteerd op Instagram. "Ik heb de regels niet overtreden, zoals wel gezegd wordt. Het is een leugen. Ik ben teruggekeerd uit Portugal nadat mijn team en ik ervoor hebben gezorgd dat alles zou gebeuren volgens de procedures. Ik vloog met een luchtambulance en heb met niemand contact gehad, ook niet in Turijn."

De reactie van Ronaldo schoot weer in het verkeerde keelgat van Spadafora. "Dat een speler bepaalde kwaliteiten heeft, wil nog niet zeggen dat hij zo arrogant moet doen. Hij toont weinig respect tegenover de autoriteiten en liegt. Hoe bekender iemand is, hoe meer hij de verantwoordelijkheid zou moeten voelen om eerst na te denken en dan pas te spreken."

Ronaldo ontbreekt zaterdagavond als Juventus op bezoek gaat bij Crotone in de Serie A.

Nieuws

menu