Italiaan El Shaarawy test positief vlak voor duel Oranje

Italiaan El Shaarawy test positief vlak voor duel Oranje ANP

De nationale voetbalploeg van Italië is vlak voor het thuisduel van woensdag met het Nederlands elftal in de Nations League opgeschrikt door een positieve coronatest van Stephan El Shaarawy. De aanvaller, uitkomend voor het Chinese Shanghai Shenhua, wordt opnieuw getest om zeker te weten of hij daadwerkelijk besmet is.

Volgens de Italiaanse teamarts Andrea Ferretti is het nog niet zeker dat El Shaarawy corona heeft. "Het kan ook een verkeerde diagnose zijn, want tijdens een volgende sneltest bleek hij weer negatief", zei hij. "Een sneltest is echter niet heel betrouwbaar. El Shaarawy is daarom opnieuw getest, net als alle andere spelers van onze nationale ploeg. Die uitslagen zijn nog niet bekend. "

De Italiaanse voetbalbond gaat er voorlopig van uit dat het duel met Oranje gewoon doorgaat. El Shaarawy testte als enige positief. De spelers van bondscoach Roberto Mancini trainen dinsdagavond voor alle zekerheid wel op afstand van elkaar in het stadion van Atalanta Bergamo. De afsluitende persconferentie werd niet vertaald omdat de aangestelde tolk op het laatste moment afhaakte na een positieve coronatest.

Verplaatst

De wedstrijd tussen Italië en Nederland werd eerder deze maand verplaatst van Milaan naar Bergamo. De Italiaanse voetbalbond wilde een gebaar maken naar de provincie die zo zwaar getroffen werd door Covid-19. Mortuaria konden het aantal doden in maart niet meer verwerken, toen de pandemie in alle hevigheid uitbrak.

Legertrucks moesten honderden lijken afvoeren toen crematoria de toestroom niet meer aankonden. Officieel zijn er in de provincie Bergamo bijna 3000 mensen aan corona overleden. Maar volgens burgemeester Giorgio Gori van de stad Bergamo zijn er in werkelijkheid in de hele provincie meer dan 6000 mensen, een zesde van het totale Italiaanse aantal, aan het virus bezweken. Hij baseert zich op een analyse van het Italiaanse bureau voor de statistiek.

Gori en 242 andere burgemeesters van steden en dorpen in de provincie Bergamo zitten woensdagavond op de tribune als Italië het Nederlands elftal ontvangt, net als 1000 personeelsleden van verschillende ziekenhuizen. Ze zijn uitgenodigd door de Italiaanse voetbalbond die verder geen kaarten voor het duel heeft verkocht.

Nieuws

menu