Ironman van Maastricht gaat door, maar buiten de stad

Ironman van Maastricht gaat door, maar buiten de stad ANP

De Ironman van Maastricht gaat eind september door, maar dan wel buiten de Limburgse stad. Normaal gesproken trekken de triatleten door het centrum, langs de bekende pleinen en winkelstraten. De organisatie heeft het evenement echter verplaatst naar een terrein buiten het centrum, waar ook geen publiek bij aanwezig mag zijn.

De zwemstart, de finish en de huldigingen vinden allemaal plaats op een grasweide op de grens van de gemeenten Maastricht en Eijsden-Margraten. Ook de wisselzone, waar de overgang tussen het zwemmen, fietsen en hardlopen plaatsvindt, ligt op het evenemententerrein. Gezwommen wordt in het Grindgat Oost-Maarland.

Het fietsparcours blijft nagenoeg hetzelfde en voert de deelnemers door Maastricht en de heuvels van Eijsden-Margraten. Het loopparcours is volledig aangepast en gaat via Oost-Maarland naar de noordrand van Eijsden en weer terug.

"Vooral bij de profs merken we een hunkering naar wedstrijden", zegt wedstrijddirecteur Rob Frambach. "Er hebben zich meer profs aangemeld dan anders. We zijn intens blij, opgelucht en trots dat we dit samen met de overheden en veiligheidsinstanties mogelijk kunnen maken voor onze atleten." Het gaat niet om een klassieke Ironman over 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42,195 kilometer hardlopen, maar het betreft de olympische afstand van de triatlon: 1,5 kilometer zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen.

Nieuws

menu