Inter start competitie met spectaculaire zege op Fiorentina

Inter start competitie met spectaculaire zege op Fiorentina ANP

Internazionale is de nieuwe voetbalcompetitie in Italië spectaculair begonnen. De nummer 2 van het vorige seizoen won zaterdag in eigen stadion in de slotfase van Fiorentina: 4-3. Inter miste de Nederlandse verdediger Stefan de Vrij wegens een schorsing.

Voor Fiorentina was het al de tweede competitiewedstrijd. Vorige week won het elftal van coach Giuseppe Iachini met 1-0 van Torino.

Een tweede zege leek lange tijd aanstaande voor Fiorentina. Christian Kouamé opende in de 3e minuut de score. Kort voor rust maakte Lautaro Martínez gelijk. Inter kwam door een eigen doelpunt van Federico Ceccherini in de 52e minuut op voorsprong. Daarna was het weer de beurt aan Fiorentina. Franck Ribéry speelde een belangrijke rol. De 37-jarige Fransman gaf zowel bij de 2-2 van Gaetano Castrovilli als bij de 2-3 van Federico Chiesa de assist.

Inter leek verslagen, maar twee late doelpunten beslisten anders. Romelu Lukaku zorgde in de 87e minuut voor de 3-3 en in de 88e minuut noteerde Danilo D'Ambrosio de 4-3 voor de verliezend finalist van de Europa League.

Nieuws

menu