Inter-coach Conte: hebben Sjachtar niet in zijn spel laten komen

Inter-coach Conte: hebben Sjachtar niet in zijn spel laten komen ANP

Coach Antonio Conte van de Italiaanse voetbalclub Internazionale prees zijn spelers na de ruime 5-0-zege van maandagavond in de halve finale van de Europa League tegen Sjachtar Donetsk. "De uitslag zegt niet alles. We zijn erin geslaagd de tegenstander niet zijn spel te laten spelen. De spelers deden het precies zo zoals een Europese wedstrijd moet worden gespeeld."

Aanvaller Lautaro Martínez opende de score voor Inter in Düsseldorf. De Argentijn zei dat de ploeg klaar is voor "grote prestaties". "Het was een geweldige avond, een waar we van droomden", zei hij. "We hebben aangetoond dat we klaar zijn voor grote prestaties. We zijn klaar voor de finale."

Spits Romelu Lukaku, die in de slotfase nog twee keer scoorde en de eindstand op 5-0 bracht, zei dat de overtuigende zege het resultaat is van het harde werk. "Ze hadden geen antwoord op onze fysieke kwaliteiten", zei de Belgische spits over de tegenstander uit Oekraïne.

In de finale vrijdag in Keulen treft Internazionale Sevilla, dat Manchester United uitschakelde. Volgens Lukaku zijn de Spanjaarden de favoriet.

Nieuws

menu