Infantino op bezoek in Witte Huis voor WK 2026

Infantino op bezoek in Witte Huis voor WK 2026 ANP

Voorzitter Gianni Infantino van wereldvoetbalbond FIFA heeft deze week een bezoek gebracht aan de Amerikaanse president Donald Trump. Infantino was in het Witte Huis aanwezig bij de ondertekening van het akkoord over normalisatie van de verhoudingen tussen Israël, de Verenigde Arabische Emiraten en Bahrein.

De FIFA-baas sprak met Trump ook over de voorbereidingen op het WK 2026, dat in de Verenigde Staten, Canada en Mexico wordt gehouden. Het is de bedoeling dat de FIFA voor het WK een hoofdkwartier in de VS krijgt. Infantino en Trump bespraken volgens de FIFA ook hoe het mondiale toernooi voor ontwikkeling van het Amerikaanse voetbal kan zorgen.

De 50-jarige voorzitter van de FIFA gebruikte zijn bezoek aan Washington ook voor een bezoek aan William Barr, de minister van Justitie. Hij wilde de Amerikanen persoonlijk bedanken voor hulp in de strijd tegen corruptie bij de wereldvoetbalbond. Het onderzoek van de FBI leidde in 2015 tot de arrestatie van heel wat kopstukken bij de FIFA. "Ik ben ervan overtuigd dat de geloofwaardigheid en reputatie van de FIFA op het hoogste niveau zo worden hersteld", aldus Infantino.

Nieuws

menu