Ibrahimovic weer eens in de hoofdrol bij Milan

Ibrahimovic weer eens in de hoofdrol bij Milan ANP

AC Milan heeft in de Italiaanse Serie A gewonnen bij Sampdoria. In Genua werd het 4-1 voor de formatie van coach Stefano Pioli, die Zlatan Ibrahimovic weer eens een hoofdrol zag vertolken. Milan heeft door de winst nog een kansje zich rechtstreeks voor de Europa League te plaatsen.

Ibrahimovic maakte de 1-0 en 3-0 en bereidde de 2-0 - van Hakan Çalhanoglu - fraai voor. Hij staat bij Milan nu op 51 treffers en is daardoor de enige speler die voor beide clubs uit Milaan tenminste 50 keer heeft gescoord in de Serie A. Voor Inter maakte hij er in een eerdere fase in zijn loopbaan 57.

Bij 3-0 miste Gonzalo Maroni van Sampdoria een strafschop. De jeugdige Noor Kristoffer Askildsen scoorde met een prachtig schot van afstand nog wel voor de thuisclub. In extra tijd maakte Rafael Leão er 4-1 van.

Milan heeft nog 1 punt achterstand op AS Roma, de nummer 5. Roma speelt later op de avond tegen Torino. Daarna volgt nog 1 speelronde. Als nummer 6 mag AC Milan nog wel kwalificatie voor de Europa League spelen.

Nieuws

menu