Ibiza nu wel stuntploeg in Spaans bekertoernooi

Ibiza nu wel stuntploeg in Spaans bekertoernooi ANP

Waar het vorig jaar tegen FC Barcelona nog net mis ging heeft UD Ibiza nu wel voor een stunt kunnen zorgen in de Copa del Rey, het Spaanse bekertoernooi. De club van het party-eiland, uitkomend op het derde niveau, schakelde in de tweede ronde met Celta een club uit de hoogste klasse uit. Het duel eindigde in een 5-2-overwinning voor de thuisploeg.

Vorig jaar ontving Ibiza in de derde ronde FC Barcelona. Dat duel eindigde na een 1-0-voorsprong voor de thuisclub in een 2-1-zege voor de gasten, die Antoine Griezmann pas in de extra tijd de winnende treffer zagen maken.

Tegen Celta leidde Ibiza bij rust al met 3-0 door doelpunten van Sergio Castel (2) en Javier Perez Mateo. Manu Molina maakte er na de pauze uit een strafschop 4-0 van. Nadat Celta in de slotfase twee keer had gescoord zorgde Angel Rodado voor een feestelijk slot: 5-2.

Ook Getafe, net als Celta uitkomend in La Liga, blameerde zich. Derdeklasser Córdoba CF schakelde de ploeg, die vorig seizoen te sterk was voor Ajax in de Europa League, uit: 1-0.

Nieuws

Meest gelezen

menu