Hyballa wacht meteen derby op tweede werkdag in Polen

Hyballa wacht meteen derby op tweede werkdag in Polen ANP

Trainer Peter Hyballa wacht op zijn tweede werkdag bij Wisla Krakau direct een derby. De Duitse trainer, die in Nederland NEC en NAC onder zijn hoede had, neemt het vrijdag met zijn nieuwe club op tegen Cracovia.

"Ik wil een team bouwen dat moedig vooruit speelt. Wisla is een geweldige club, een club met een passie en geweldige fans. Ik maak me geen zorgen, want als trainer zie ik hier werken als een uitdaging. Dit seizoen wil ik het team verbeteren zodat we zo hoog mogelijk eindigen. Ik heb al bij veel clubs gewerkt, waar veel emoties en passie heersten, wat ook gebruikelijk is in Wisła", zei de 44-jarige Hyballa, die woensdag werd aangesteld.

"Elke keer dat er een nieuwe coach komt, is het weer een nieuwe hand voor alle spelers. De spelers zijn al erg gemotiveerd voor de derby, maar dergelijke wedstrijden worden niet alleen op basis van mentaliteit gewonnen. Daar komen ook voetballende kwaliteiten bij kijken."

Wisla staat op de dertiende plek en heeft pas twee van de elf duels gewonnen. "Ik denk niet dat de spelers zwak zijn", aldus de nieuwe trainer. "Het is alleen dat hun resultaten in de laatste wedstrijden niet geweldig waren. Ik ga de kleedkamer binnen, zeg een paar woorden en probeer ze te motiveren voor het duel van morgen. Ik wil later mijn ideeën ontwikkelen en implementeren."

Nieuws

menu