Huurling Da Cruz en FC Groningen gaan niet met elkaar verder

Huurling Da Cruz en FC Groningen gaan niet met elkaar verder ANP

Alessio Da Cruz heeft FC Groningen verlaten. De club uit de Eredivisie had in de huurovereenkomst met de Italiaanse club Parma een optie tot koop bedongen, maar heeft die niet gelicht omdat de 24-jarige aanvaller zelf niet wilde blijven.

Al in april liet Da Cruz weten dat zijn toekomst niet in Groningen ligt. "‘Het komt er hier gewoon wat minder uit. Volgend seizoen wil ik ergens spelen waarvan ik bijna zeker weet dat het eruit gaat komen", zei hij tegen RTV Noord. "In Italië is het er bij mij altijd uitgekomen. Daarom wil ik voor zekerheid gaan en graag terug naar Italië."

Volgens technisch directeur Mark-Jan Fledderus had FC Groningen een "behoorlijk transferbedrag" moeten betalen als het Da Cruz had willen overnemen van Parma. "Als de speler dan bovendien ook nog eens aangeeft liever niet te willen blijven, hebben wij op basis van deze argumenten de afweging gemaakt de optie in de overeenkomst niet te lichten."

De Nederlander kwam in oktober op huurbasis over van Parma. Da Cruz speelde 23 officiële wedstrijden voor Groningen. Daarin scoorde de aanvaller vier keer en hij gaf drie assists.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport