Hoogspringkampioen Amels terug naar Nederland

Hoogspringkampioen Amels terug naar Nederland

Hoogspringkampioen Amels terug naar Nederland ANP

Hoogspringer Douwe Amels komt terug naar Nederland. De 28-jarige Amels gaat in Zoetermeer trainen bij Marlies Larsen. De hoogspringer woonde en trainde de afgelopen vijf jaar in de Duitse stad Leverkusen.

Amels, voorzitter van de atletencommissie van de Nederlandse atletiekbond, hoopt volgend jaar te kunnen meedoen aan de uitgestelde Olympische Spelen van Tokio. De Fries heeft een persoonlijk record staan van 2,28 meter, 2 centimeter verwijderd van het Nederlands record van Wilbert Pennings. Hij veroverde zondag bij de NK atletiek in Utrecht voor de zevende keer de nationale titel outdoor met een bescheiden hoogte van 2,06.

„Het was al langer duidelijk dat de situatie in Leverkusen niet ideaal was”, zegt Amels. „Wie mij al wat langer volgt, weet dat ik van de rigoureuze keuzes ben. Het wisselen van trainer een jaar voor de Olympische Spelen is natuurlijk een risico. Maar één ding weet ik zeker: als ik in Leverkusen blijf, ga ik niet mijn volledige potentie benutten. Ik wil en kan hoger springen dan ik tot nu toe heb laten zien. En door bij Marlies in Zoetermeer te gaan trainen, maak ik de keuze om hier voor te gaan.”