Honkballers LA Dodgers winnen eerste duel World Series

Honkballers LA Dodgers winnen eerste duel World Series ANP

De honkballers van Los Angeles Dodgers zijn de World Series goed begonnen. In de finale van de Amerikaanse profcompetitie MLB versloegen de Dodgers Tampa Bay Rays in Arlington met 8-3. De strijd is beslist wanneer een team vier duels heeft gewonnen. Bij LA Dodgers staat de Antilliaanse werper Kenley Jansen onder contract. Hij kwam dinsdag niet in actie.

De wedstrijden worden vanwege de coronacrisis gespeeld in het nabij Dallas gelegen Arlington, waar 10.000 toeschouwers het stadion mogen bezoeken. De MLB is daarmee de eerste grote sportcompetitie in de Verenigde Staten die fans toelaat.

Voor de Dodgers is het de derde keer in vier jaar dat ze in de World Series staan, maar de laatste titel dateert van 1988. Uitblinker was pitcher Clayton Kershaw die zes innings op de werpheuvel stond. Pas in de vijfde inning kreeg hij een punt tegen na een homerun van Kevin Kiermaier. Maar mede dankzij homeruns van Cody Bellinger en Mookie Betts kwam Tampa nooit in de buurt van de Dodgers. Woensdag volgt het tweede duel.

Nieuws

menu