Holwerd heeft de primeur met de eerste hoofdklassepartij van het kaatsseizoen

Hans Wassenaar Foto: Henk Jan Dijks

De kaatsvereniging VVV Concordia uit Holwerd heeft dit seizoen de primeur van de eerste heren hoofdklassepartij in een seizoen dat tot voor kort weer door coronacijfers werd beheerst.

Zaterdag staat een door-elkaar-lotenpartij op het programma. Het is een kaatspartij zonder gevolgen voor de ranking, benadrukt de KNKB. ,,Wy sjogge it as in opstartwykein. Mar wy binne hiel bliid dat de keatsers gewoan wer los kinne. It is nei oarlis mei de feriening dy’t dizze partij oars ek hân hie, dochs slagge’’, reageert directeur Marco Hoekstra.

Vorig seizoen begon later. De eerste hoofdklassepartij vond toen in Morra Lioessens plaats op 11 juli.

Vandaag is er met VVV Concordia overleg over het hanteren van de anderhalvemeterregel. ,,Der is wat mear mooglik as ferline jier’’, aldus Hoekstra.

‘Elke partij is winst’

De kaatsers zijn, met het oog op de korte aanloop naar de PC die op 4 augustus staat gepland, blij met deze extra partij. ,,It giet foar alle keatsers no om sa gau mooglik wedstrydritme te krijen, en dan moatte je wol keatse kinne. Dan is elke partij winst’’, verwoordt hoofdklasser Hans Wassenaar.

Het is niet gelukt om voor de hoofdklasse dames een wedstrijd naar voren te halen. Zij komen volgende week zondag in actie. De Frouljus PC staat op 25 augustus op de agenda.

Nieuws

menu