Hogenkamp en Spee (17) naar finale op NK tennis

Hogenkamp en Spee (17) naar finale op NK tennis

Hogenkamp en Spee (17) naar finale op NK tennis ANP

Richèl Hogenkamp heeft zich eenvoudig verzekerd van een plek in de finale van de NK tennis in Amstelveen. De als eerste geplaatste Hogenkamp liet Eva Vedder met 6-2 6-2 kansloos.

In de finale treft Hogenkamp zaterdag de pas 17 jaar oude Bente Spee, die afgelopen weekend Nederlands kampioene werd bij de meisjes tot en met 18 jaar. De tiener, met een wildcard toegelaten, versloeg Arianne Hartono met 3-6 6-3 6-3.

Op weg naar de finale heeft Hogenkamp (28) in drie partijen pas negen games afgestaan. "Natuurlijk word je liever wat meer getest, maar winnen voelt sowieso weer goed", zei Hogenkamp, die verbaasd is over de absentie van andere nationale toppers.

"Ik snap niet zo goed waar alle speelsters zijn, want de eerste inschrijvingslijsten zagen er nog een stuk sterker uit en het lijkt mij dat iedereen weer wil spelen. Ik vind het jammer. Ik weet dat Arantxa Rus in Spanje aan het trainen is en Lesley Kerkhove geblesseerd is, maar waar de rest is, weet ik niet zo goed."

De NK op het Nationaal Tennis Centrum zijn bedoeld om de beste tennissers van het land ritme te laten opdoen in aanloop naar de herstart van het internationale tenniscircuit.