Hoe is Cambuur uit de winterstop gekomen? Paulissen en Joosten tegen Sparta zo goed als zeker in basis

Cambuur hervat seizoen thuis tegen Sparta en verwelkomt nieuwe spelers

Mitchel Paulissen start tegen Sparta zondag zo goed als zeker in de basis bij SC Cambuur. Dat geldt ook voor nieuweling Patrick Joosten.

„Die kans is zeer groot”, erkende assistent-trainer Pascal Bosschaart vrijdag tijdens het wekelijkse persmoment. Hij voerde daarin het woord, zoals reeds intern afgesproken met trainer Henk de Jong. De Drachtster, langzaam terugkerend na de constatering van een cyste in zijn hoofd, was deze week wel aanwezig bij trainingen. Hij zit naar verwachting zondag ook op de bank.

Dat geldt eveneens voor middenvelder Robin Maulun, maar dan als wisselspeler. De Fransman, terug van quarantaine door corona, is dan het slachtoffer van de basisplaats voor Paulissen.

Bosschaart: ,,Robin is wel weer fit, maar zat lang in quarantaine. Mitchel doet het ook fantastisch, dus we denken dat we met hem gaan spelen. Maar we zien het morgen (zaterdag, red.) nog even als we nogmaals trainen.”

Joosten vervangt Kallon op linksbuiten

Afgaande op de training van vrijdag zal ook Joosten in de basis staan tegen Sparta. De deze week van FC Groningen tot het einde van het seizoen gehuurde aanvaller vervangt dan Issa Kallon (Afrika Cup met Sierra Leone) als linksbuiten.

,,Of we daarmee Tamas Kiss passeren? Nou, ik weet niet of je het zo moet noemen”, reageerde Bosschaart desgevraagd. ,,Ik zie het meer als kijken naar wat op dat moment het beste is voor ons. We hebben met Joosten weer een extra optie voorin en dus geeft het ons een keuze die je kunt maken.”

Van coronaperikelen heeft Cambuur, uitgezonderd nog een quarantainegeval (Marco Tol) geen last. Blessures zijn er ook nauwelijks: alleen Jasper ter Heide (hak) is niet inzetbaar tegen de Rotterdammers.

Nieuws

menu