Hoe gaat het amateurvoetbal verder na corona? KNVB wil kleinschalige regionale competities maken

FOTO ANP

De KNVB wil voor amateurverenigingen kleinschalige regionale competities organiseren als blijkt dat de huidige competities door de coronamaatregelen niet uitgespeeld kunnen worden.

Dit geldt in ieder geval voor teams in de categorie B van het veldvoetbal, zaalvoetbal en de pupillen. Ook teams uit de categorie A komen hierbij als de competities niet meer op tijd kunnen worden hervat. Onder categorie A vallen teams uit de tweede divisie, derde divisie, hoofdklasse, 1e tot en met 5e klasse van het mannenvoetbal, de topklasse tot en met de 3e klasse (O23) van het vrouwenvoetbal en de (Ere)divisie tot en met de hoofdklasse van de jeugd onder-19 tot en met de jeugd onder-13.

De startdatum van deze regionale competities, door de KNVB de KNVB Regio Cup genoemd, is natuurlijk afhankelijk van de coronabeperkingen. Met dit plan hebben teams minder lange reisafstanden en wordt de kans op aantrekkelijke lokale derby’s volgens de KNVB vergroot. Het aantal teams per poule en de verdere invulling hangt af van de tijd die nog beschikbaar is in het seizoen.

Voor de categorie A is er nog een kans dat de huidige competities worden uitgespeeld, voor categorie B is die optie er niet. Woensdag publiceert de KNVB een routekaart met de deadlines en mogelijkheden voor alle competities.

Zes noordelijke topamateurs opperden eerder deze week al een idee om met z’n zessen een competitie op te zetten als hun eigen competities niet door konden gaan.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
Amateurvoetbal