IJshockeybond Nederland stelt competitie Eerste Divisie uit

IJshockeybond Nederland heeft besloten om de competitie in de Eerste Divisie uit te stellen. FOTO PIXABAY

Een dag voor de start van het seizoen heeft de IJshockeybond Nederland besloten om de competitie in de Eerste Divisie uit te stellen. De derby in de eerste divisie Noord tussen Leeuwarden en Flyers gaat morgen dus ook niet door.

Tevens werd op de bijzondere online vergadering duidelijk dat de vijf Nederlandse clubs uit de BeNe-League, waaronder UNIS Flyers uit Heerenveen, dit seizoen niet in die Belgisch-Nederlandse competitie gaan spelen. De onzekere situatie met betrekking tot Corona en reizen tussen de twee lage landen hebben de clubs doen besluiten om zich definitief terug te trekken. De competitie zou per 1 december starten.

Waar de Nederlandse clubs eerst uit financiële onzekerheid uitstel tot een besluit hadden gevraagd, was men afgelopen woensdag bereid om positief te besluiten over deelname aan de BeNe-League. De strengere overheidsmaatregelen inzake Corona en de onzekerheid daaromtrent over de nabije toekomst noopten de clubs de kogel nu door de kerk te schieten.

Hoe het verder moet met die vijf clubs voor dit seizoen, is nog niet definitief. Naar alle waarschijnlijkheid worden de Nederlandse spelers de kans geboden in de eerste divisie bij de diverse clubs te gaan spelen. Dat is ook de reden waarom de Eerste Divisie nu op ‘hold’ gezet is. Daarover komt zeer binnenkort meer nieuws, aldus de IJshockeybond.

Nieuws

menu