Hindley gunt Kelderman de roze trui in Milaan

Hindley gunt Kelderman de roze trui in Milaan ANP

Jai Hindley wachtte donderdag in de achttiende etappe van de Giro d'Italia niet op zijn kopman Wilco Kelderman toen de Brit Tao Geoghegan Hart aanviel. Maar de Australiër kwam vervolgens pas uit het wiel van zijn medevluchter toen de finishstreep zich aandiende. "Het is niet de manier waarop ik graag rijd, maar dit is professioneel wielrennen", klonk het met enige schaamte. Hindley had ook niet het risico willen nemen dat hij Geoghegan Hart aan de roze leiderstrui zou helpen. Die belandde nog net bij Kelderman.

"Ik ben hier om Wilco aan de zege te helpen", vertelde de 24-jarige Hindley, een van de grote verrassingen in deze Giro. "Ik moet ook realistisch zijn. Het is voor mij heel moeilijk om de Giro te winnen. In de eerste plaats door mijn taak, maar ook omdat mijn tijdrit niet zo goed is." Op de slotdag zondag is een derde individuele race tegen de klok over 15 kilometer in Milaan. "Ik gun Wilco ook de overwinning. Ik gun het hem als renner en als mens. Zeker vanwege alle tegenslag die hij heeft meegemaakt."

Voorlopig staat Hindley tweede in het algemeen klassement op 12 seconden van zijn kopman. Geoghegan Hart is derde op 15 tellen. Of de jonge Australiër niet juist afstand had moeten nemen van de Brit en dus ook van Kelderman, het was een dilemma.

"Ik weet het niet. Hij reed ook goed, en ik zat er wel een beetje doorheen. Ik denk eigenlijk niet dat ik hem had kunnen lossen. Ik ben vooral blij met hoe ik me nu voel en dat ik me tussen de grote jongens in zo'n grote ronde kan handhaven. Dat vind ik al ongelooflijk", aldus Hindley. "Ik ga alles voor Wilco geven. Hij heeft de ervaring en rijdt een goede tijdrit. Je weet het nooit, maar ik denk dat hij het redt."

Nieuws

menu