Teun (16) gooide een propje papier op het veld bij FC Groningen. Nu heeft hij de KNVB, de gemeente en deurwaarder op zijn dak

FC Groningen-SC Heerenveen is zo’n pot voetbal om naar uit te kijken. Opgewonden fietsen Teun (16) en twee vrienden op 19 maart naar stadion de Euroborg. Maar voordat de scheidsrechter het laatste fluitsignaal geeft, zit Teun alweer thuis. Hij gooide een propje papier.

Het juichen van Sydney van Hooijdonk van SC Heerenveen in de wedstrijd op 19 maart tegen FC Groningen werd Teun te veel. Hij gooide een propje papier richting de Friese spits.

Het juichen van Sydney van Hooijdonk van SC Heerenveen in de wedstrijd op 19 maart tegen FC Groningen werd Teun te veel. Hij gooide een propje papier richting de Friese spits. Foto: ANP

Hij gooit het. Teun zit aan de rand van het veld. Dat provocerende juichen van de spits van SC Heerenveen vlak voor zijn neus, hij is er klaar mee. In een opwelling grijpt Teun de flyer, waarop de instructies voor de sfeeractie staan, maakt er een propje van en gooit. Het landt tussen reclameboarding en zijlijn, meters van de feestende Sydney van Hooijdonk.