Met welke spelers dicht trainer Sjors Ultee het lek in de verdediging van SC Cambuur? Leeuwarders incasseerden na winterstop de meeste doelpunten

Doelpunten, die waren er nodig bij SC Cambuur in de tweede seizoenshelft. In de winterstop werden spelers binnengehaald en er werd weer gescoord, maar toen viel er een nieuw gebrek op: de verdediging.

Santiago Giménez houdt Floris Smand (midden) en Calvin Mac-Intosch (rechts) bezig. Op de achtergrond kijkt Sai van Wermeskerken toe.

Santiago Giménez houdt Floris Smand (midden) en Calvin Mac-Intosch (rechts) bezig. Op de achtergrond kijkt Sai van Wermeskerken toe. Foto: ANP/Olaf Kraak

Als het ene lek (deels) gedicht is, springt er een andere leiding. Hoewel dit lek al langer bestaat: vorig seizoen had Cambuur de meest gepasseerde verdediging van de eredivisie. In de tweede seizoenshelft werden er tot nu toe 36 tegendoelpunten geïncasseerd, de meeste in de hele eredivisie. Met welke spelers gaat trainer Sjors Ultee het lek proberen te dichten? De afgelopen weken bewezen al dat er geen eensluidend antwoord is: Ultee husselde dit seizoen volop in de laatste linie en aan iedere speler kleven ook nadelen.