Het EK voetbal staat voor de deur. Doe mee met Coach van het Jaar en laat zien dat jij het beste team samenstelt

Doe je ook mee aan EK Coach van het Jaar? FOTO ANP

We hebben er een jaar op gewacht, maar vanaf 11 juni is het dan zover: het EK voetbal. Hoogste tijd dus voor een speciale EK-variant van Coach van het Jaar.

Doe je mee en troef jij iedereen af? Of wil je daarnaast een eigen subleague met vrienden, familie of collega’s starten? Het kan allemaal. Neem een kijkje op de site van EK Coach van het Jaar en stel je eigen team samen.

De deelnemende landen hebben inmiddels hun EK-selecties bekendgemaakt. Vele supersterren zijn zoals verwacht aanwezig. Zij zullen ongetwijfeld veel punten scoren in het spel. Maar welke misschien minder bekende spelers stelen straks op het toernooi de show? Wie verrast met vele goals? Wie komt er onverhoopt ver met zijn land?

Als je de juiste keuze maakt met jouw budget, win jij zelf misschien wel een titel, namelijk die van de EK-variant van Coach van het Jaar!

Dit zijn de spelregels

De spelregels zijn voor dit spel wellicht een beetje anders dan je gewend bent. Maar geen zorgen, de belangrijkste dingen zetten we even voor je op een rij:

  • Je selectie bestaat uit slechts 11 spelers, er is géén bank met reservespelers
  • De groepsfase kent drie speelrondes. Let op: na speelronde 1 en 2 mag je vijf spelers wisselen
  • Je team uit speelronde 3 van de groepsfase neem je mee naar de knock-outfase (dus de achtste finales en daarna).
  • Voor de start van de knock-outfase mag je 3 actieve spelers wisselen. Goed om te weten: spelers van landen die zijn uitgeschakeld mag je ‘gratis’ wisselen.
  • In de knock-outfase mag je meerdere spelers per land selecteren. In de tabel hieronder zie je de precieze aantallen.
  • En, erg fijn: na de groepsfase neemt je budget toe om meer duurdere spelers te kunnen betalen!

Nu alle selecties bekend zijn, kun je  hier  beginnen met puzzelen. Zorg ervoor dat je er op tijd bij bent en nodig alvast al je vrienden, familie of collega’s uit. Je EK-subleague kan niet vol genoeg zitten!

Nieuws

Meest gelezen

menu