Heracles wint zonder problemen van ADO Den Haag

Heracles wint zonder problemen van ADO Den Haag ANP

Heracles Almelo heeft zonder al te veel problemen gewonnen van ADO Den Haag. De formatie van de Duitse trainer Frank Wormuth deed dat in eigen stadion met 2-0. De Almeloërs hadden de competitiestart tegen de in vergelijking met vorig seizoen sterk gewijzigde Haagse formatie eigenlijk met enige zorg tegemoet gezien. Ze raakten belangrijke spelers kwijt, onder wie topschutter Cyriel Dessers en de naar PSV teruggekeerde Mauro Júnior.

Kort na de hervatting kwam Heracles op voorsprong. Rai Vloet, die de overstap maakte van Excelsior, kopte raak na een hoekschop van de goed spelende Silvester van der Water. Het was niet geheel onverwacht. Al in de eerste helft kreeg de thuisclub de beste kansen. De Haagse doelman Luuk Koopmans greep echter in bij schoten van Jeff Hardeveld en Teun Bijleveld. Delano Burgzorg schoot voorlangs, Tim Breukers knalde net over.

Van der Water, in het ingekorte vorige seizoen goed voor zeven treffers, zorgde voor de 2-0. Hij tikte binnen na een combinatie met invaller Luca de la Torre en Robin Pröpper. Dat gebeurde in de 70e minuut. Amper 2 minuten later moest ADO ook nog eens verder met een man minder, na een rode kaart voor Boy Kemper. Vanaf dat moment wist de nieuwe trainer Aleksandar Rankovic dat de Hagenaars vrijwel geen kans meer hadden.

Nieuws

menu