Heracles vergroot de problemen voor SC Heerenveen

Ismail Azzaoui van Heracles en Pawel Bochniewicz van SC Heerenveen. FOTO ANP/COR LASKER

SC Heerenveen leek lang op weg naar een punt in de uitwedstrijd tegen Heracles. De ploeg van Johnny Jansen trok in de slotfase echter aan het kortste eind: 1-0.

Een fout van Arjen van der Heide zorgde ervoor dat Heerenveen puntloos het veld afstapte in Almelo. Vlak voor tijd speelde de vleugelaanvaller de bal te kort terug op Ibrahim Dresevic. Heracles kon onderscheppen, waarna Delano Burgzorg doeltreffend afdrukte: 1-0.

Het was vooraf de serie waarin punten gepakt moesten worden, ook met het oog op het zware programma in februari. De teller van Heerenveen stokte uiteindelijk dus op slechts twee punten, na duels met achtereenvolgens Fortuna Sittard, RKC Waalwijk, VVV-Venlo en nu dus Heracles.

Weinig gevaar

Heerenveen ontsnapte in de openingsfase, toen Heracles eenvoudig door het centrum combineerde. Silvester van der Water dook opeens op voor Erwin Mulder. De aanvaller van Heracles schoot echter veel te gehaast over.

En Heerenveen? De ploeg van Jansen werd zelf amper gevaarlijk. Het spel in balbezit was, net als de laatste duels, te traag om tegenstanders te verrassen. Bovendien kwam er weinig gevaar van de vleugelaanvallers Mitchell van Bergen en Benjamin Nygren.

Afgekeurd doelpunt Halilovic

Het middenveld werd opnieuw gevormd door Joey Veerman, Siem de Jong en Tibor Halilovic. De Kroaat dacht voor rust zijn eerste doelpunt voor Heerenveen te maken, maar zag zijn treffer worden afgekeurd. Henk Veerman stond vlak daarvoor namelijk buitenspel.

Na rust maakte Heracles de meeste aanspraak op een doelpunt, veelal aan de hand van Van der Water – de gevaarlijkste man bij de club uit Almelo. Zo schoot Delano Burgzorg voorlangs. Bovendien greep Ibrahim Dresevic ternauwernood in, voordat Heracles-clubtopscorer Rai Vloet kon afdrukken.

Kans Hajal

Heerenveen werd in die fase, halverwege de tweede helft, steeds verder achteruitgedrongen. Pas een kwartier voor tijd meldde Heerenveen zich weer gevaarlijk op de helft van Heracles. Het schot van Pawel Bochniewicz verdween echter ruim over het doel van Michael Brouwer. Veel groter was de kans die Rami Hajal kreeg; de invaller raakte de bal echter verkeerd.

Het duel leek doelpuntloos te eindigden, tot Burgzorg vlak voor tijd anders besloot: 1-0. Heerenveen speelt woensdag een thuiswedstrijd tegen Feyenoord, de club die overigens binnenkort ook de tegenstander is in de kwartfinale van de KNVB-beker, waarna zaterdag het uitduel met FC Twente wacht.

Nieuws

menu