Henk de Jong hoopt op handvol nieuwe spelers voor SC Cambuur in de eredivisie

Henk de Jong treedt op als dirigent bij het feestje op het veld. FOTO HENK JAN DIJKS

Wil SC Cambuur zich volgend seizoen handhaven in de eredivisie, dan heeft de club een kwaliteitsimpuls nodig van een handvol voetballers.

,,We proberen vier of vijf nieuwe jongens erbij te krijgen”, zegt Henk de Jong in KOKO Radio, de voetbalpodcast van de Leeuwarder Courant . ,,We moeten ervoor zorgen dat de concurrentie in de spelersgroep toeneemt. Maar we moeten opbouwers hebben. We hebben niets aan spelers die aan het afbouwen zijn.”

De Jong benadrukt dat Cambuur met overmacht kampioen is geworden. Met andere woorden: deze selectie is klaar voor de eredivisie. Een verschil met een paar jaar geleden, toen hij als trainer van De Graafschap min of meer per ongeluk via de play-offs promoveerde. ,,Met De Graafschap had ik ook een geweldige groep, alleen kwamen we toen wel wat kwaliteit tekort.”

Verder zei De Jong dat hij verwacht dat zijn contract bij Cambuur binnenkort wordt verlengd. ,,Ik denk met twee jaar, met een optie voor een extra jaar.” De Drachtster heeft nu nog een verbintenis tot medio 2022.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
Cambuur
Promotie Cambuur